מצורף מכתב מהחוג לחנוך רפואי, הפקולטה לרפואה, אונ' ת"א:
בימים אלו אנו מתארגנים לקראת תחילת שנת הלימודים, ומבקשים את עזרתכם באיתור וגיוס מטופלים ומשפחות שיהיו מעוניינים להצטרף לפרויקט המשפחה.הישובים המבוקשים לפרויקט המשפחה:
- ת"א
- ר"ג
- בני ברק
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- לוד
- שוהם
למשפחה שלום רב,
בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ת"א מתקיים מזה 12 שנים, בהצלחה מרובה, פרוייקט חשוב שמטרתו ללמד את הרופאים לעתיד מהי המשמעות של התמודדות עם מחלה כרונית/מגבלה/לקות לאורך זמן, לא רק עבור החולה, אלא גם עבור המשפחה כולה. הפרוייקט הינו חלק מהמחויבויות של הסטודנטים בשנה ג'. במסגרת הפרויקט הסטודנטים נפגשים לאורך שנת הלימודים עם המשפחות בביתן ובמקומות נוספים (כפי שיפורט).אנו מבקשים לאפשר לסטודנטים חשיפה ממקור ראשון וחווייתי להשפעת החולי על כלל המשפחה, כמו גם השפעת המשפחה על החולי וההתמודדות איתו, ובתוך כך, לקבל נקודת מבט רחבה ועמוקה של התמודדות עם חולי.ההשתתפות בפרויקט זה הינה חלק מהמחויבויות של סטודנטים לרפואה בשנה ג' באוניברסיטת ת"א.
אנו מבקשים לחנך דור רופאים טוב ואנושי, המבין את נקודת המבט של החולים והמשפחות.אנחנו זקוקים לעזרתכם משום שאנו מאמינים שאתם יכולים ללמד את הסטודנטים רבות על נושא חשוב זה, ולתרום לדמות הרופא בעתיד.
מה משמעות ההשתתפות בפרוייקט זה?
- סטודנט/ית לרפואה יגיע/תגיע לביתכם החל מחודש נובמבר ועד חודש מרץ, ל 5 – 7 פגישות (5 פגישות מינימום ועל 2 פגישות אפשריות נוספות יוסבר ויורחב במפגשים הראשונים).
- הסטודנט/ית יפגוש/תפגוש את בן/בת המשפחה המתמודד/ת עם הבעיה הרפואית ובני משפחה נוספים – מכל דרגת קרבה, שישתפו אותו/ה בהתמודדותם עם החולי של בן/בת המשפחה.
- המפגשים יתקיימו לאחר תאום מוקדם אתכם, ואתם יכולים לקבוע מי מבני המשפחה ישתתף בפגישה (אחד/כולם/חלקם).
- אנו ממליצים לקיים מפגש אחד או שניים מחוץ לבית, במקום בו המתמודד עם הבעיה, או בן/בת המשפחה, מקבלים טיפול רפואי או סיוע אחר (כמו: קבוצת תמיכה, טיפול פיזיותרפי, מפגש עם גורמי רווחה), ו/או במקום בו היא/הוא לוקח/ת חלק בפעילות חברתית (כמו: מוסד חינוכי, חוג, מועדון).
- המפגש האחרון מיועד לסיכום הלמידה של הסטודנט ולפרידה.
במידה ובחרתם להצטרף, אנא צרו קשר עם מיכל ברוש: 03-6408549, mikibrosh@gmail.com.
בהערכה רבה,
דר' דפנה מיתר – רכזת הקורס
דר' שירי רון – רכזת הפרויקט
מיכל ברוש – עוזרת הוראה
החוג לחינוך רפואי, הפקולטה לרפואה ע"ש סקלר, אוניברסיטת תל-אביב